Eiwitrijke pizza

 

Eiwitpizza die je kan maken zonder oven!

 

Pizza is mijn favoriete maaltijden, maar helaas bevat pizza ontzettend veel calorieën. Vaak zit er in de meeste pizza’s tussen de 950 en 1200 calorieën! Maar niet getreurd ik heb een geweldig alternatief gevonden voor dit probleem!

Iedereen die meer caloriebewust is, zal het met me eens zijn dat pizza meestal het eerste gerecht is dat we uitsnijden uit onze leefstijl. Vaak moeilijk om volledig te uit te sluiten of vast te houden aan 1 of 2 stukjes. Gelukkig is er een andere manier….. de eiwitpizza!

Sommigen van jullie vragen zich misschien af, is dit niet een pizza-omelet? Nee absoluut niet! De omelet pizza is vrij bekend, er is nog een andere oplossing.

 

Maar laten we het ook niet mooier maken dat het is, dit is geen echte pizza. Maar je bent op dieet, dus als iets naar pizza smaakt, dan noem je het pizza. Het mooie van deze pizza is dat je er bijna drie kunt eten, wat je normaal gesproken aan één pizza zou uitgeven. En het bevat voor de meeste mensen meer dan genoeg eiwitten! Het enige wat je nodig hebt is een pan, geen oven, en het staat binnen 15 minuten op tafel! Wat betreft de toppings kun je natuurlijk naar eigen wens samenstellen; mozzarella, vlees, olijven of ananas pizza, alles is mogelijk.

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 1 wrap van 20 cm *
  • 20 g tomatenpuree
  • 1 tl olijfolie
  • ½  tl Knoflook poeder of 1 tl Italiaanse kruiden & knoflook poeder gemengd
  • ½ – 1 tl Zout

Topping

Voor de toppings kun je meerdere dingen gebruiken. Mijn advies is om naar jouw behoefte te kijken en daarop je pizza’s te maken.

Voorbeelden:

  • Salami
  • Champions
  • Ananas
  • Ham
  • Mozzarella
  • Kabbeljauwlever
  • Tonijn
  • Spek
  • Paprika

Instructies

 

  • Snijd je groenten van tevoren, als je eenmaal begint met het bakken van de pizza, wil je snel kunnen werken om alles warm te houden.
  • Als je de wrap hebt voor zien van tomatensaus kun je de kruiden erbovenop toevoegen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, besprenkel vervolgens goed met olijfolie of bestrijk goed met olie.
  • Als de pan heet is, leg je de wrap erin. Laat het bakken tot de bodem bruin begint te worden. Leg daarna je toppings er op.
  • Laat deze combinatie dan voor 2-3 minuten bakken.
  • Als je de pizza uit de pan haalt kun je deze nog optioneel bestrooien met kruiden.
  • Hierna kun je hem in stukken snijden en genieten van een heerlijke maaltijd!



Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *